Bryllup
"TILL DEN STORA DAGEN"

Ett vackert dukat  bord är ett viktig detalj för den stora dagen och kräver ofta  många beslut för att välja rätt blommor och rätt porslin.

Det vackra bordet hjälper till att sätta den rätta stämningen och skapa rätt förutsättningar för en oförglömlig bröllopsmiddag och fest.
 
Hos Pillivuyt skapar vi porslin för dagligt bruk och livets alla stora händelser. Vi har många olika serier, som alla, var och en skapar en elegant och personlig bordsduking. Oavsett vad som är din stil-  klassiskt vitt porslin eller havsblått så har vi porslinet för dig och din stora dag.

En gåva för livet

Porslin från Pillivuyt är också en fantastisk bröllopsgåva som kommer att uppskattas för resten av livet när familj och vänner samlas för middagar och andra festliga tillfällen. Vår Plissé serie är ett klassiskt och elegant porslin som aldrig går ur tiden. Dessutom är Pillivuyts porslin extremt hållbart och håller därför från generation  till generation. Perfekt porslin,som brudparet kan samla på i många år.
Plisse tallrik flat, vit Ø28cm
Bourges kakfat vit Ø16,5/20/24cm H29cm
Plisse tapasfat vit L24cm B12cm
  • Recept
    Bagad piggvar med ärtor
    Vis opskrift
    Recept til 4 personer
    Ingredienser

    4 portioner piggvarfilé (eller liknande fisk)
    Lite olivolja
    Salt og peppar

    1 liten lök, finhackad 
    400 g frysta ärtor
    1 dl grönsaksbuljong
    Lite citronsaft
    1 msk smör 

    Ca. 2 dl ljummen hollandaisesås
    Färsk dill

     

    Recept

    Så här gör du:

    1. Värm ugnen till 175 °C.
    2. Vik ihop fisken och lägg den på ett fat med en bit bakplåtpapper i botten. Pensla med lite olja och krydda med salt och peppar.
    3. Baka fisken i ugn i ca 10 minutter, tills den börjar bli fast.
    4. Bryn löken en kort stynd i olja utan att den tar färg. Tillsätt ärter och buljong och låt sjuda några minuter under lock.
    5. Mosa ärtorna grovt med en visp eller stavmixer. Rör i smör och krydda med citronsaft, salt och peppar.
    6. Servera fisken på ärtorna, häll hollandaisesås och strö dill över.

    Bon appétit!

  • Recept
    Tournedos med svamp
    Vis opskrift
    Recept til 4 personer
    Ingredienser

    Ca. 600 g innerfilé 
    Lite olivolja
    8 skalade schalottenlökar
    Salt og peppar

    500 g blandad och rensad svamp 
    Rosmarin
    2 fint skivade vårlökar

    Ca. 3 dl rödvinssås

    Servera gärne med grönsallad och potatis

    Recept

    Så här gör du:

    1. Värm ugnen till 165 °C.
    2. Bryn köttet i lite olja i en stekpanna som går att ställa i ugnen.
    3. Lägg i schalottenlöken, krydda med salt och peppar.
    4. Ställ in stekpannan i ugnen och stek färdigt köttet i ca 8-12 minutter tills kärntemperaturen är 50 °C, eller tills köttet börjar bli lite elastiskt när du trycker på det med ett finger.
    5. När det är klart tas pannan ut. Lyft upp kötet så att det inte fortsätter tillagas, men håll det varmt tilsammans med löken.
    6. Vänta minst 10 minutter, gärna längre, t.ex. medan förrätten serveras.
    7. Svamparna fräses lätt i lite het olja. Krydda med rosmarin, den skivade vårlöken, salt och peppar.
    8. Värm upp såsen, skär köttet till fyra tournedoser. Servera med lök och svamp.

    Bon appétit!

  • Recept
    Kryddig kaka med äpplen och krämig färksostkräm
    Vis opskrift
    Recept til 12-14 pers.
    Ingredienser

    4 ägg, storlek M/L
    300 g brun farinsocker
    2,5 dl solrosolja
    300 g vetemjöl
    1 tsk. kanel
    2 tsk. bakpulver
    4 äpplen, rivna med skal
    50 g valnötter
    50 g mandlar 
    50 g hasselnötter 
    50 g hasselnötflarn

    Färskostkräm:
    1/2 vaniljstång av bra kvalitet
    200 g florsocker
    140 g mjukt smör
    225 g neutral färskost
    1-2 msk. citronsaft

    Recept

    Kakan är för ca. 12-14 personer. Gör halva receptet om du bara har en klassisk pajform (24 cm i diameter). Nötterna kan uteslutas eller bytas ut mot dina favoritnötter eller bara 150 g av samma slag.

    Så här gör du:

    1. Vispa ägg och brunt farinsocker till en luftig och lätt massa. Vispa i solrosoljan i äggsmeten lite i taget.
    2. Blanda alla torra ingredienser och sikta försiktigt i allt i äggblandningen - vänd försiktigt ihop.
    3. Riv äpplen och vänd i dem smeten.
    4. Hacka nötterna mellangrovt och vänd i smeten.
    5. Häll smeten i en smord paj (33 cm i diameter). Strö över ytan med hasselnötflarn och baka kakan på 175 graders varmluft i ca. 45-50 min. Låt kakan svalna i formen.
    6. Dela vaniljstången längs långsidan och skrapa försiktigt ur vaniljkärnorna med en kniv. Blanda dem med lite florsockret. 
    7. Vispa vaniljssockret, mjöl och smör till en lätt krämig kräm. Vispa i färskosten i smörblandningen. Vispa fförsiktigt tills det blir en kräm. Ha i citronsaften.
    8. Fyll färskostkrämen i en spritspåse med en stor stjärntyll. Gör en krans med färskostrosetter längs kanten runt kakan.

    I øvrigt:
    Dekorera gärne med ätbara blommor t.ex. röd skogsyra.

    Bon appétit!