Få inspiration för hösten

Få inspiration för hösten

Höstens färger är mörka, djupa och de passar mycket bra med Pillivuyts vita porslin. Servera på ett ståtligt sätt i höst med elegant porslin som får säsongens mest utsökta rätter att smaka ännu bättre.

KÖP PORSLIN HÄR

Franska recept av Camilla Drost


Camilla Drost ligger bakom bloggen atelierea.com och instagramkontot atelier_ea. Där delar hon med sig om allt kring matlagning, resor och livsstil. Camilla har ett starkt öga för detaljer, vilket tydligt framgår av hennes vackra och rogivande bilder. Dessutom är hon en fantastisk kock som gör otroligt god mat. Hon har utvecklat 5 härliga recept, alla med en fransk twist – allt serverat i porslin från Pillivuyt.

Se Camillas recept här

Läckra pajer

Se mer här
Galen i paj

Det är dags att skörda sensommarens och höstens frukter och grönsaker som passande nog kan användas i smakfulla pajer. Hos Pillivuyt är vi galna i pajer. Därför skapade vi för mer än 100 år sedan, och som den första porslinstillverkaren i världen, den berömda pajformen med den charmanta, böljande kanten.

Pajform nr. 1, 3 st. vit Ø11cm H2,5cm
Pajform rektangulär, vit L32cm B22cm
Pajform nr. 8, vit Ø25cm H3,7cm

Ikoniska handtag

Se mer här
Skål med lejonhuvud

Hösten bjuder på läckra soppor som värmer oss. Våra soppskålar med lejonhuvud som handtag är en av våra äldsta och mest ikoniska produkter. Idag tillverkas skålen, precis som när den först skapades, fortfarande för hand. Hela vägen från den gjuts tills att lejonhuvuden sätts på.

Bakade fikon med portvin och nougat

Se mer här
Höstdessert

Bakade fikon med portvin och nougat är en äkta höstdessert. Har du inte provat det? När nougaten smälter in i fikonen, vattnas munnen, dina gäster kommer att älska det.