Thomas Alcayaga
"Grill med Thomas Alcayaga"

Sommaren har nått sin kulmen och det är perfekt väder för att grilla och mysa i trädgården, eller på terrassen, med vänner och familj. Det är nästan ett måste att använda sig av fat på grillen, vilket gör det möjligt att förbereda maten innan gästerna anländer. Så får gästerna den perfekta grillupplevelsen samtidigt som du kan vara närvarande som värd. 

Här får du hans recept på en utsökt grillad lammstek, lagt ovanpå över några härliga tomater som får tillräckligt lång tid på grillen att de faktiskt slutar som en förträfflig sås.
Till lammsteken har Thomas valt att göra en fransk boulangère som, för omväxlingens skull, påminner mycket om gräddgratinerad potatis. Den enda skillnaden är att grädden har blivit utbytt mot en läcker fond. 

Det är helt perfekt att dessa två rätter ska ha ungefär lika lång tid på grillen - eller i ugnen (ja, de kan även tillagas i varmluftsugn). 

Imponera dina gäster med denna utsökta grillmiddagen. 

Bon appétit 

Lammekølle med pommes boulangère
Se med her, hvor Thomas Alcayaga viser dig hvordan du skridt for skridt tilbereder denne udsøgte grillmiddag
Afspil
  • Recept
    Grillet lammekølle med pommes boulangère
    Vis opskrift
    Recept til 4-6 personer
    Ingredienser

    Pommes boulangère:
    800 gram kartofler
    10 kviste timian
    3 skalotteløg
    salt og peber
    5 dl kalvefond
    evt. en smule olivenolie

    Lammekølle:
    1 lammekølle
    5+5 kviste rosmarin
    5 fed hvidløg
    3 spsk. olivenolie
    8 store tomater
    5 laurbærblade
    10 kviste timian

    Recept

    Sådan gør du:

    Pommes boulangère:

    1. Kartoflerne skæres tyndt. Timian og skalotteløg hakkes.
    2. Læg lag af kartofler, timian og skalotteløg. Gem en smule kartofler til at slutte det pænt af med. Krydr med salt og peber mellem lagene.
    3. Kom fonden på, så den næsten dækker, og slut låget af med kartofler. Pensl evt. med olie, så toppen nemmere bliver sprød. 
    4. Grill eller bag i 75 minutter ved 180 grader varmluft eller indirekte varme.

    Lammekølle:

    1. Lammekøllen smøres med olie.
    2. Hak hvidløg og rosmarin, og rub det indi lammekøllen sammen med salt og peber. Lad det gerne stå og trække en times tid på køkkenbordet.
    3. Kom olivenolie i bunden af et fad, og læg tykke skiver tomat heri. Top med krydderurter.
    4. Brun lammet af ved direkte varme, og læg det herefter over på tomaterne i fadet. Grill ca. 75 minutter ved indirekte varme eller i varmluft.
    5. Lad lammet trække før det skæres.

    Server med en grøn salat med vinaigrette.

    Bon appétit!