Toulouse - klassiska och eleganta fat från Pillivuyt
"Toulouse"

Klassiska och eleganta fat från Pillivuyt

Toulouse var först kända för sina eleganta fat  med handtag, designade av de berömda franska designerna från Sismo Studio. Sedan dess har flera fat och skålar tillkommit  serien.
Alla produkter i serien pryds med en liten, elegant plätering som symboliserar de ugnssäkra egenskaperna och berättar historien om Pillivuyts tradition av bra hantverk och modern design. Toulouse-serien är också känd för sina praktiska handtag, inspirerade av bågarna i ugnarna där porslinet bränns.

Toulouse seriens urval av klassiska och funktionella fat, tallrikar och skålar gör att du laga olika rätter och servera dem med en klassisk fransk Pillivuyt-stil. Perfekt för både matlagning och snygg servering.

Servera med stil

Med Toulouse-serien kan du nu skapa en bordsdukning utöver det vanliga. En fin bordsdukning handlar om både stil och personlighet – två egenskaper som  Pillivuyts Toulouse porslin har. Därför finns det många möjligheter att duka ett vackert bord med serveringsdelar som är helt unika i form och stil.

Stark i ugnen - vacker på bordet

Pillivuyts Toulouse serie är känd för sina bra köksegenskaper. Seriens glasyr är stenhård och oporös, upptar inte eller ger varken smak, lukt eller färg.
Toulouse-sortimentet är ugnssäkert, du kan därför använda dem i ugn, i mikron, på spisen och till och med på grillen, till exempel om du behöver göra läckra tillbehör till steken. Toulouse faten tål termisk chock, vilket innebär att produkterna kan gå direkt från frys till ugn (-30 °C till +350 °C).

Livstid brudgaranti

Som något helt unikt erbjuder Pillivuyt en livslång brytningsgaranti på Toulouse-serien. Du är därför alltid garanterad att byta mat och rätter om handtagen skadas av vanligt bruk.
Toulouse soppskål rak kant, vit Ø14cm
Toulouse tallrik flat, rak kant, vit Ø26cm
Toulouse kvadratfat vit 2 liter L22cm B22cm H6cm
  • Opskrift
    Laxtartar-amuse gueule
    Vis opskrift
    Opskrift til ca. 20 stk.
    Ingredienser
    350 g finhackad rå (eller rökt) lax
    1 st liten rödlök, finhackad
    2 tsk olivolja
    20 st runda rostade krutonger
    Salt och peppar
    Skogsyra eller annan ört
    Opskrift
    Så här gör du:
    1. Blanda lax, rödlök och olivolja samman och smaksätt med salt och peppar.
    2. Fördela på krutongerna och toppa med örten.

    Bon appetit!

  • Opskrift
    Paj med körsbär och karamelliserad vit choklad (glutenfri)
    Vis opskrift
    Opskrift til 6 små tærter
    Ingredienser

    90 g smör
    90 g vid choklad, Gold (karamelliserad)
    2 ägg, stl. L/M
    60 g mandelmjöl
    100 g körsbär, utan kärna och halverade
    50 g mandelflarn

    Opskrift

    Så här gör du:

    1. Smält smör och vit choklad i en tjockbottnad gryta på låg värme. Tag sedan av från värmen.
    2. Vispa ägg och socker till en ljus och luftigt smet. Vänd i chokladblandningen i äggsmeten och tillsätt mandelmjölet.
    3. Häll upp smeten i formarna och fördela körsbären och mandelflarna på smeten och sätt dom på grillen i ca 12-15 min.alt på eftervärmen på din grill.

    Bon appétit!

  • Opskrift
    Matbullar
    Vis opskrift
    Opskrift til 12 st
    Ingredienser

    25 g jäst
    4 dl vatten
    2 msk youghurt 
    1 tsk honnung
    2 tsk salt
    Ca. 700 g mjöl
    Lite olja 
    1 msk svarta och vita sesamfrön
    Lite grovsalt

    Du kan ge brödet extra krydda med lite färskhackad rosmarin som du knädar in i degen.

     

    Opskrift

    Gör så här:

    1. Smula ner jästen i en stor bunke och rör ut fingervarmt vatten tilsammans med yoghurt, honung och salt. Tilsätt sedan mjölet lite i taget under omrörning med hjälp av en kraftig sked eller en elvisp med degkrokar. Knåda degen tills den blir elastisk.
    2. Täck degen med plastfolie eller en fuktig kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek på en varm plats. Det tar ca 45 minuter.
    3. Ställ in ugnstemperaturen på 225 °C. Knåda ihop degen och rulla 12 bullar. Får du överbliven deg kan du göra en liten baguette.
    4. Lägg bullarna på lite avstånd från varandra i en smörad ugnsform och låt jäsa i 10 minuter. 
    5. Pensla med olja och strö över sesamfrön och grovsalt. Grädda mit i ugnen i ca 25 minuter tills de är gyllene och spröda.

    Bon appétit!