Pillivuyt - fransk kvalitetsporcelæn siden 1818
"FRANSK KVALITETSPORSLIN"

År 1818 köpte en ung man av schweizisk ursprung, Jean Louis Richard Pillivuyt, en gammal tegelfabrik belägen i hjärtat av Frankrike, i en by nära vinregionen Sancerre. Han kom – senare i samarbete med sonen Charles – att skriva historia.

Jean Louis Richard hade stora planer när han övertog den gamla tegelfabriken i byn Foëcy. Istället för att tillverka tegel satsade han stort på att tillverka porslin till det franska köket.

Porslinstillverkning var en avancerad process, men fabrikens unika läge gav utmärkta förutsättningar för att framställa porslin av en särskild kvalitet. De närliggande skogarna i Sologne-regionen gav rikligt med ved till uppvärmningen av ugnarna, de kringliggande floderna och kanalerna gav vatten till framställningen och var viktiga transportvägar och viktigast av allt, det fanns enkel tillgång till bergarten kaolin som utgör huvudingrediensen i porslinet.

Med en vilja av stål uthärdade Jean Louis de första svåra åren. Redan 1823 vann Pillivuyt sitt första designpris i New York, och 1830, när äldsta sonen Charles hade fyllt 20 år, blev sonen involverad i arbetet i porslinsfabriken.
År 1854 byggde Charles Pillivuyt en ny fabrik i Mehun-sur-Yèvre, en by belägen fem kilometer från Foëcy, i närheten av Canal de Berry. Här ligger Pillivuyt-fabriken än i dag.

Hållbar kvalitet i världsklass

Pillivuyts filosofi var från allra första början att skapa vackert och hållbart porslin. Ett hantverk som uppfyller såväl professionella kockars som privata matälskares krav på kvalitet i vardagen – både i köket och på matbordet.
Tack vare dessa krav är Pillivuyts porslin i en klass för sig. Det är framtaget i samarbete med de bästa och mest passionerade kockarna inom olika specialområden och uppfyller de högsta kraven, oavsett om dessa gäller funktion, hållbarhet eller design.
Porslinet framställs av fältspatporslin med ett högt innehåll av fältspat och kvarts. Fabrikens unika porslinsmassa, i kombination med en extremt hård glasyr, gör porslinet extra motståndskraftigt mot stötar och slag.
Allt porslin från Pillivuyt bär en särskild stämpel i botten. Det är fabrikens kvalitetssäkring och garanterar att porslinet uppfyller de stränga krav som Pillivuyt har ställt i generationer.