Hummer Benedict- recept från Pillivuyt

Huvudrätt

Hummer Benedict

Ingredienser

2 personer

2 färska ägg
1 msk. vit vinäger
2 msk. smör
En vitlöksklyfta, finhackad
150 g babyspenat, sköljd
1-2 kokta, varma hummerstjärtar utan skal (1/2 hummerstjärt är tillräckligt...)
1 engelsk muffins eller sandwich
1,5 dl hollandaisesås
Lite färsk citron, salt och peppar

Recept

Så här gör du:
 
För pocherade ägg:
  1. Koka ca 1 liter vatten i en rymlig kastrull och tillsätt vinäger.
  2. Lägg äggen i varsin liten kopp.
  3. Häll ett ägg åt gången i det kokande vattnet och samla äggvitan runt äggulan med en sked.
  4. När det första ägget är samlat, ska vattnet koka upp på nytt innan du upprepar proceduren.
  5. När båda äggen är samlade, ska de sjuda (pochera) i 3 minuter.
  6. Lägg upp äggen i en skål med kallt vatten och ta bort eventuella rester.
 För spenat:
  1. Smält smöret i en panna och värm den skurna vitlöken utan att bryna den.
  2. Tillsätt spenat och rör allt i pannan tills det är varmt - krydda med salt och peppar.
  3. Stäng av värmen, lägg hummerstjärtarna vid sidan av de andra ingredienserna och håll allt varmt.
För hummer benedict:
  1. Skiva och rosta en engelsk muffins eller sandwich.
  2. Värm hollandaisesåsen - smaksätt med lite citronsaft, salt och peppar.
  3. Fördela spenaten på dina rostade muffins och placera hummerstjärtarna (eller delar av dem) samt de pocherade äggen på spenat - häll slutligen den varma hollandaisesåsen över allt.
Bon appétit!
Relaterade produkter