Potatis-quiche med lax på grillen - receptet från Pillivuyt

Grilltema: Grilla till lunchen

Potatispaj med lax

Ingredienser

6 personer

1 paket smördeg 
aluminiumfolie
ev. torra bönor till förbakning 
½ kg potatis
1 rödlök
50 g smör
250 g laxfilé utan skinn
3 ägg
3 msk vispgrädde  
krydda med salt och peppar
1 kvist bredbladig persilja

Recept

Gör så här: 

  1. Kavla ut degen och lägg i ett eldfast fat med kanter eller i portionspajformar. Ställ i kyl eller frys i ca 20 minuter.
  2. Stick prickar i botten med en gaffel och lägg på aluminiumfolien. Lägg gärna torra bönor på folien så att degen inte stiger. Baka på kraftig indirekt värme i ca 10 minuter tills degen är någorlunda förbakad. Lyft av folien och de torra bönorna (bönorna kan återanvändas till annan förbakning).
  3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  4. Skiva rödlöken och stek den mjuk i smör i en kastrull på medelvärme i ca två minuter. Skär potatisen i tjocka skivor och laxen i tärningar och fördela jämnt i pajformarna. Lägg sedan i rödlöken.
  5. Vispa samman ägg och grädde och häll i pajformarna.
  6. Smaksätt med salt och peppar och lägg på grillen på indirekt medelvärme i ca 15 minuter med locket på tills fyllningen känns fast.
  7. Strö över persilja och servera.

Bon appétit!

Relaterade produkter