Vichyssoise med jordärtskockor – läckert franskt recept

Huvudrätt

Vichyssoise med jordärtskockor

Ingredienser

4 personer

2 lökar, grovhackade
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
250 g grovt hackade jordärtskockor
500 g grovt hackad potatis
Ca. 7,5 dl grönsaksbuljong
Ca. 2,5 dl kaffegrädde, 13%
Salt og peppar
Topping - t.ex. lite grönt, rostade mandlar, tunna äppelklyftor vända i lite citronsaft.

Recept

Så här gör du:

  1. Värm lök och vitlök i olivolja i en soppkastrull på låg värme tills de blir genomskinliga - de får inte bli bruna.
  2. Tillsätt kronärtskockor och potatis och täck med buljong.
  3. Låt sjuda i ca 15 minuter tills allt är mjukt.
  4. Blanda med stavmixer eller i en mixer. Var försiktig med den varma soppan.
  5. Tillsätt kaffegrädde, krydda med salt och peppar och värm upp. Späd efter behov med lite mer buljong, eller låt soppan sjuda tills den har rätt konsistens.
  6. Servera soppan toppad med lite grönt, rostade mandlar och tunna äppelklyftor.

Bon appétit!

Relaterade produkter