Pumpasoppa - Recept från Pillivuyt

Huvudrätt av Yvonne Landin

Pumpasoppa med gratinerat bröd

Ingredienser

4 portioner

500 g butternutpumpa (ca ½ halv pumpa)
1 st schalottenlök
½-1 st chili
1 st vitlöksklyfta
10 g smör
5 dl grönsaksbuljong
2½ dl grädde
salt och svartpeppar
 
Topping:
1 dl mandelspån
ev torkad chili
 
Gratinerat bröd:
4 st brödskivor
20 g smör
1 dl riven ost
1 st vitlöksklyfta
1 msk persilja
salt

Recept

Så här gör du:

Topping:

  1. Rosta mandelspån i en torr panna.
Soppa:
  1. Grovhacka lök och chili.
  2. Riv eller finhacka vitlök.
  3. Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar.
  4. Lägg grönsakerna i en kastrull, fräs dem mjuka i smör.
  5. Tillsätt buljong och koka på låg värme i ca 15 minuter.
  6. Mixa soppan och tillsätt grädde, låt koka upp.
  7. Smaka av med salt och peppar, häll upp i skålar och toppa med mandel och ev chili.
Bröd:
  1. Sätt ugnen på 175 grader grill.
  2. Pressa vitlöken och rör ihop med rumstempererat smör, finhackad persilja och salt.
  3. Bred vitlökssmöret på brödskivorna, toppa med riven ost och gratinera i 5-10 minuter tills osten smält och fått färg.

Bon appétit!

Relaterade produkter